2023.GADA AKTVITĀTES, KAS UZSĀKTAS 2022.GADĀ

SVEICAM  UN INFORMĒJAM JAUNĀS DAUDZBĒRNU  MĀMIŅAS!

Lasi zemāk par akcijas norisi katrā no 17 Latvijas slimnīcu dzemdību nodaļām!

2022.gadā uzsākām jauno daudzbērnu māmiņu informēšanu par  atbalsta saņemšanas un interešu aizstāvības iespējām

Apvienība pateicas Eiropas Ekonomiskās Zonas un Norvēģijas grantu programmai “Aktīvo iedzīvotāju fonds”, Sabiedrības integrācijas fondam, slimnīcu vadībām un mūsu ģenerālatbalstītājiem
kas šo aktivitāti atbalstīja uzsākt un īstenot visa 2022.gada garumā, kā arī turpināt 2023.gadā. Būtiski atzīmēt, ka “Centrālā laboratorija” jauno daudzbērnu māmiņu apdāvināšanā ir iesaistījusi seniorus, no kuriem iegādāsies speciāli pasūtītus adījumus mazuļiem. Ir gandarījums, ka aktivitātes ideja iedvesmojusi arī Jēkabpils novada domi, kas sola vērtēt, vai šī brīža visiem spiedīgajos apstākļos nevarētu pašvaldības budžetā tomēr rast iespēju kā papildus sumināt jaunās daudzbērnu ģimenes. Tāpat vissirsnīgākie paldies uzņēmējiem no reģioniem, kas pieteikušies atbalstīt māmiņas -

TinyBaby.lv SIA “Parcels” (www.ieliecmaisa.lv) www.grasbergs.lv www.babycolors.lv      www.aromama.lv   www.vitabalans.fi/lv               Latvijas aptieka    Orthomol    www.omniva.lv

Lai kampaņu varētu paplašināt visos Latvijas reģionos, Apvienība aicina uzņēmējus pievienoties apsveicēju lokam! Atbalsti!
Labs vairo labo!
Raksti: Akcijas vizītkarte medijos

2022.gadā sveiktas 1696 māmiņas!

Apzinoties daudzbērnu ģimeņu atbalsta veidu atšķirības pašvaldību starpā un pēdējā laika atbalsta veidu izmaiņu apjomu valsts mērogā, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība uzsāk īpašu kampaņu, lai vienkāršā un saprotamā veidā informētu jaunās daudzbērnu ģimenes, kāds atbalsts pieejams no valsts un pašvaldības puses un kādas ir iespējas plašāk aizstāvēt daudzbērnu ģimeņu intereses reģionālā un nacionālā mērogā.

Katru māmiņu, kas piepulcē savu ģimeni daudzbērnu ģimenes statusam gaida arī īpašs apsveikums, jo Apvienības ieskatā, katrai daudzbērnu māmiņai ir individuāli jāpasaka paldies par drosmi, kā arī jāveido sabiedrības un likumdevēju izpratne par daudzbērnu ģimeņu nozīmīgumu un ietekmi uz Latvijas valsts attīstību un ilgtspēju.

2023.gadā līdz 2023.gada 30.septembrim sveiktas un informētas jau 1730 jaunās daudzbērnu māmiņas Latvijas dzemdību nodaļās!

Ar valsts budžeta līdzekļiem finansētā, Sabiedrības integrācijas fonda uzraudzītā projekta "Laiks satikties!" ietvaros 2023.gadā Apvienībai bija iespēja turpināt šo akciju. 2023.gada 30.septembrī projekts ir noslēdzies un ar lepnumu informējam, ka no 2023.gada 1.janvāra līdz 30.septembrim ar Latvijas dzemdību nodaļu mediķu starpniecību esam tiešām rokās nogādājuši informatīvo materiālu un dāvaniņas 1730 māmiņām, kuras 2023.gadā laidušas pasaulē trešos mazuļos. 

Katra māmiņa saņēmusi informāciju par pieejamo valsts atbalstu, "Goda ģimenes" kartes priekšrocībām, kā arī sava novada pašvaldības īpašo daudzbērnu ģimeņu atbalstu.

Apvienība mazuļiem bija sagādājusi daudzkārtlietojamos silikona lacīšus, māmiņām "Dzintars" ražotāja ķermeņa kopšanas krēmus, bet mūsu atbalstītājs SIA "Centrālā laboratorija" bezmaksas dāvanu kuponu D-vitamīna līmeņa noteikšanai. Periodiski mūs atbalstīja mazumtirdzniecības veikalu ķēde "CITRO", kā arī Ventspils sālsistaba "SALT CAVE".

2023.GADĀ PIESAISTĪTIE AKCIJAS ATBALSTĪTĀJI

(skaties zemāk 2022.gada atbalstītājus)

Omniva


Salt Cave Ventspils

Sals terapija Ogre


A/S "DROGAS" mīl daudzbērnu ģimenes

Vasaras mēnešos Vidzemes un Jēkabpils reģionālajās slimnīcās kā dāsns atbalstītājs ir pievienojusies A/S "DROGAS", kas katrai māmiņai, kas slimnīcā laiž pasaulē 3.mazuli, dāvā lielo autiņbiksīšu "Papmers" paku, krūšu ieliktnīšu barošanai, ķermeņa krēmu mazulim, "Huggies" slapjās salvetes un "Pampers" kosmētikas somiņu. Mums liels prieks reizē ar māmiņām! www.drogas.lv

Jau 2022. gada septemrbī akcija bija uzsākta visās 17 Latvijas dzemdību nodaļās, un katra māmiņa, kas pasaulē sagaidīja trešo bērniņu, saņēma organizācijas un kampaņu atbalstošo uzņēmēju dāvanu, kā arī īpaši apkopotu informāciju par atbalsta iespējām.

Apvienības veidotā kampaņa uzsākta 25. janvārī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, savukārt 28.janvārī – Vidzemes reģionālajā slimnīcā Valmierā. Februārī aktivitāti plānots uzsākt arī Kuldīgas slimnīcā un apvienība cer, ka šai kampaņai gada garumā varēs pievienot arvien jaunas pašvaldības un dzemdību nodaļas. Vēlme uzsākt jauno daudzbērnu ģimeņu sveikšanu radusies tāpēc, ka Latvijā arvien sarūk vidējais bērnu skaits ģimenē. Šobrīd summārais dzimstības koeficients Latvijā ir 1,6, kas stipri atpaliek no minimālā nepieciešamā dzimstības līmeņa 2,1 bērns uz vienu sievieti, lai nodrošinātu paaudžu nomaiņu. Tādēļ katra māmiņa, kas uzdrošinās laist pasaulē trešo vai ceturto mazuli, ir īpaši atbalstāma.

Apvienības aptaujas liecina, ka ne visas māmiņas ir tik zinošas par valsts un pašvaldību atbalstu, kas tām kļūst pieejams, iegūstot daudzbērnu vecāka statusu, tāpēc arī informēšana par iespējām ir ārkārtīgi būtiska. Jāatzīst, ka daudzām māmiņām, kuru vecākie bērni jau ir izauguši, ir vilšanās, ka 3.bērniņa laišana pasaulē nenodrošina viņai valsts atzītu daudzbērnu mammas statusu un tam sekojošu atbalstu. Apvienība īpaši vēlas morāli atbalstīt šīs ģimenes.

Būtiski, ka daudzbērnu ģimenes joprojām ir sociālā grupa, kas pakļauta augstam nabadzības un sociālās atstumtības riskam. Daudzbērnu ģimeņu interešu aizstāvībai ir nepieciešama aktīva, reģionāli plaša kustība, tādēļ  Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienība ar šiem apsveikumiem un informēšanas kampaņu vēlas iedrošināt ģimenes pievienoties 3+ kustībai – iesaistīties esošās vai veidot jaunas lokālās biedrības, jo tikai organizēti ir iespēja virzīt kopīgas iniciatīvas un panākt paliekošus uzlabojumus ģimenēm.

RĪGA, 28/06/2022
PAULA STRADIŅA KLĪNISKĀS UNIVERSITĀTES SLIMNĪCA


Viskarstākajās šīsvasaras dienās arī  Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca (PKUS) ir pievienojusies Latvijas Daudzbērnu ģimeņu apvienības akcijai "Sveicam un informējam jaunās daudzbērnu māmiņas!" un turpmāk arī šīs slimnīcas Dzemdību nodaļas pacientes, kas laiž pasaulē 3.mazuļus saņems informāciju par valsts un pašvaldības atbalstu un mūsu ziedotāju sarūpētas dāvanas.
Par PKUS māmiņu apdāvināšanu līdz pat gada beigām parūpējies www.tavsatbalsts.lv  un sagādājis no www.mpdenmark.com aksesuārus zīdainīšiem, kā arī saldumiņus no www.pupuchi.lv

Neiztrūkstoša ir arī tik noderīgā dāvanu karte D-vitamīna līmeņa noteikšanai no Centrālā laboratorija un Veselības centru apvienības.

Informātīvo materiālu mums palīdz sarūpēt #NVOfonds2022 un #sif_vietaģimenei 

 
PREIĻU SLIMNĪCA 14/04/2022

Preiļu slimnīcas dzemdību nodaļa uzsākusi lielus rekonstrukcijas darbus, tomēr māmiņas pat no Daugavpils un Rēzeknes novada izvēlas šo slimnīcu savu mazuļu sagaidīšanai. Kā 3.bērni savām māmiņām šeit dzimst vidēji 5 mazuļi mēnesī. Mūsu apmeklējuma dienā mums paveicās satikt un sveikt pat divas māmiņas, kuras abas tikko bija pasaulē laidušas trešos dēlus. 
Lai aug brašuļi un ģimenēm ir spēks, vēlme un iespējas kādreiz vēl uzdrīkstēties māsiņai!
Attēlā: Jana Vitkovska ar jaunāko dēliņu un vecāko māsu Innu.

BALVU SLIMNĪCA 13/04/2022

Balvu slimnīcā ieradāmies personāla atelpas brīdī, kad tikko mājās bija palaistas divas daudzbērnu māmiņas, bet nodaļā savus trešo brīnumus gaidīja vēl divas mammas, tādēļ pie sveikšanas netikām, bet nodevām personāla rokās dāvanas tupmākajiem 4 mēnešiem.

Balvu slimnīcas māmiņām dāvanas bija sagādājis bērnu preču internetveikals Baby colors

Atkal un atkal gribam pateikt lielu paldies atbalstītājiem, kas ļauj mums bagātināt māmiņām domātos dāvanu maisiņus.
Centrālā laboratorija kura sagavojusi bezmaksas iespēju māmiņām veikt D-vitamīna līmeņa noteikšanu, sadarbībā ar senioriem sagādājusi daudz adītu zīdaiņu jaciņu, kā arī finansiāli atbalsta Apvienības informatīvo materiālu druku, suvenīru iegādi un akcijas administratīvo un tehnisko pusi.

Otrs lielais akcijas atbalstītājs ir Veselības centru apvienība kura dāvanas gaida mūsu akcijas uzsākšanu Siguldā, Liepājā un Rīgā.

Veselīga dzīvesveida pamatā ir ūdens dzeršana pietiekamā daudzumā, kas aizņemtai māmiņai visai bieži piemirstas, tādēļ "Veselības centru apvienība" ir gādājusi, lai ūdens vienmēr būtu "pie rokas". 

Savukārt, lai pareizi rūpētos par jaundzimušo, aicinājums pievienoties Jauno ģimeņu skolai.

MADONAS SLIMNĪCA 13/04/2022

 Madonas slimnīcā līdz gada beigām ar saviem sveicieniem un informāciju par valsts un pašvaldības atbalstu ceram sasniegt vairāk kā 35 jaunās daudzbērnu māmiņas. Slimnīcas apmeklējuma dienā mums bija tas gods sumināt Inutu Petrovu, kura pasaulē tikko laidusi jau 4.meitiņu. Nodevām sveicienus arī no Sabiedrības integrācijas fonda, kas tur rūpi par Goda ģimenes karšu programmu.

Madonas novada ziņas

Paldies slimnīcas vadītājai Līgai Šernai, Madonas novada domes priekšsēdētāja vietniekam Artūram Čačkam, Dzemdību nodaļas vadītājai Anitai Prušakevičai un vecākajai māsai Santai Rudusai.


RĒZEKNES SLIMNĪCA 14/04/2022

Klātesot slimnīcas vadībai, pilsētas pašvaldības pārstāvjiem, nodaļas speciālistiem, arī Rezekni būsim pievienojuši 3+ kustībai, kas nodrošinās daudzbērnu ģimeņu informēšanu par pieejamo valsts un pašvaldības atbalstu, kā arī iepriecinās daudzbērnu māmiņas ar atbalstītāju sagatavotām dāvaniņām., kas slimnīcas Dzemdību nodaļā laidīs pasaulē 3. mazuli.

Rēzeknes slimnīcas ziņas

JŪRMALA  31/03/2022

Laimīgie 3.bērniņa vecāki Lāsma Simsone un Ingars Balčūns

Par dāvanu nodošanu visa gada garumā esam vienojušies ar Dzemdību nodaļas vadītāju dr. Jolantu Bārbali-Mālnieci

Akcijai Jūrmalas slimnīcā ar krāšņu sveicienu pievienojās ar Jūrmalas pašvaldības pārstāve Anda Šveica

Par mums raksta: Jūrmalas pašvaldības ziņas


OGRE, 30/03/2022

Ogres slimnīcā plānojam līdz gada beigām apsveikt un informēt vismaz 70 jaunās daudzbērnu māmiņas!

Dienā, kad ieradāmies, nodaļā nebija neviena 3 bērnu māmiņa, bet jau 1.aprīlī Sniedžu ģimene sagaidīja 3.mazuli, kas tika pie mūsu pirmās dāvaniņas.

JĒKABPILS 25/01/2022

Sadarbības protokola parakstīšana ar Jēkabpils reģionālo slimnīcu

100! dāvanu kartes D vitamīna līmeņa noteikšanai


Katrai māmiņai pa sveicienam un informatīvam materiālam


"Centrālās laboratorijas" sagādāti un senioru saadīti zābaciņi


Adījumi jau drīz ceļos pie jaunajām daudzbērnu māmiņām

VALMIERA
28/01/2022 Vidzemes slimnīca

Ar Dzemdību nodaļas virsārstu dr.Gintu Lapiņu


Ar vienu no atbalstītājiem z/s "Zīlūži" saimnieku Jāni Grasbergu

Par mums raksta: 
E-Liesma  
 Valmieras novada zinas


Katru mēnesi dāvaniņu saturs mainās, bet nemainīgs paliek mūsu ģenrālsponsors


KULDĪGA                                                                     09/02/2022 Kuldīgas slimnīca

Par mums raksta: Kuldigas ziņas

Mūsu rāda: Kuldīgas sižets ReTV

JELGAVA  

10/02/2022 Jelgavas pilsētas slimnīca                                      

Par mums raksta: Par akcijas sākumu Jelgavā


VENTSPILS, 14/03/2022

Tikšanās ar jaunajām daudzbērnu māmiņām ir kā saules stariņš uz šodienas drūmo notikumu fona. Ārī Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca ir uzņēmusi mūs ciemos, lai mēs varētu turpināt jauno daudzbērnu māmiņu sveikšanu un informēšanu arī Ventspilī.

MŪSU ATBALSTĪTĀJI:

Centrālā laboratorija

Grasbergs


Tiny Baby

Ieliec maisā

VCA

BabyColors

Aromama


Tavs atbalsts Fonds


Meduspils

MP Denmark SOCKS

DOBELE

10/02/2022 Dobeles un apkārtnes slimnīca

 Par mums raksta: Sākums Dobelē


DAUGAVPILS, 11/03/2022

Jauno daudzbērnu māmiņu sveikšana no 11.marta uzsākta arī Daugavpils reģionālā slimnīca
Paldies slimnīcas personālam un Daugavpils Daudzbērnu ģimeņu biedrība "Lielas ģimenes" par iesaisti un solīto palīdzību akcijas īstenošanā līdz pat 2022.gada beigām!
Pašvaldībai ir, ar ko lepoties ģimeņu atbalsta ziņā un liela loma tajā ir bijusi lokālajai Daudzbērnu ģimeņu biedrība "Lielas ģimenes". Šis ir vēl viens apliecinājums mūsu kampaņas "IESAISTIES 3+ KUSTĪBĀ!" nozīmei - ar koordinētu interešu aizstāvību biedrībās ģimenes var ievērojami uzlabot vidi savā pašvaldībā!
Paldies mūsu akcijas atbalstītājiem: Aktīvo iedzīvotāju fonds EEA and Norway Grants Latvia Centrālā Laboratorija Vitabalans Latvija

Par mums raksta un rāda:  Daugavpils TV